Bloembakken in Haarlo komen in aangepaste vorm terug

Eind vorig jaar zijn 12 cortenstalen bloembakken aan de Eibergseweg/Borculoseweg (N822) mede op verzoek van de provincie verwijderd. De bakken stonden in het wegvak waarvan de provincie Gelderland de wegbeheerder is en stonden binnen de obstakelvrije ruimte.

Samen met de provincie, de gemeente en Haarlo’s Belang is de afgelopen tijd gewerkt aan een aangepast plan dat én verkeersremmend werkt én het dorp op een veilige manier verfraait. De provincie Gelderland heeft aan het nieuwe plan goedkeuring verleend en inmiddels een vergunning hiervoor afgegeven.

In het aangepaste plan komen de cortenstalen bloembakken op dezelfde plekken terug. Ze zullen kleiner worden gemaakt met minder scherpe hoeken, op sommige plekken minder hoog en ze staan zo’n 45 cm uit het wegvak. Ook worden er reflectiepijlen op de bakken aangebracht. Dit alles om het zowel voor fietsers, auto’s als vrachtwagens voldoende veilig te maken. In de bakken komen weer bloemen en planten.

Uitvoering begin oktober
De bakken worden de komende tijd aangepast en zullen naar verwachting begin oktober herplaatst worden.

Wethouder Arjen van Gijssel: “Na de teleurstelling van vorig jaar ben ik heel blij dat het beeld niet veel zal veranderen en Haarlo er in het najaar weer prachtig bijligt.”

PDFPRT

Reacties zijn gesloten.