Verslag 24 september 2024

Opening

Inloop halfuurtje

Henk Leever is namens de Kluntjespot aanwezig. Vanuit de Kluntjespot is het initiatief ontstaan om in samenwerking met verschillende partijen een kerstweekend in Haarlo te organiseren op 20, 21 en 22 december. Voor de realisatie van dit evenement is een bedrag van ongeveer €2500 nodig. Henk heeft een subsidieaanvraag ingediend bij Stichting 2013. Deze aanvraag wordt in oktober behandeld.

De vraag is of Haarlo’s Belang kan ondersteunen in de verdere organisatie en uitwerking van dit initiatief.

Er wordt een werkgroep samengesteld voor het organiseren. Vanuit Haarlo’s Belang sluit Harry aan en Vanessa voor de communicatie rondom het evenement. 

Notulen 25 juni

Notulen zijn akkoord.

Ingekomen stukken

  • Plaatsen bloembakken Eibergseweg / Borculoseweg

Zoals eerder gedeeld, zullen de bloembakken weer teruggeplaatst worden. Ons contactpersoon van de gemeente, Jeanine, geeft aan dat de geplande datum van oktober verschuift naar november vanwege de afsluiting van de N315. Het verkeer wordt dan tijdelijk via Haarlo omgeleid.

Tijdens de plaatsing van de bloembakken zullen de Eibergseweg en een deel van de Borculoseweg gedurende een week worden afgesloten. De gemeente heeft aangegeven dat er verkeersregelaars bij de school worden ingezet om de verkeerssituatie te begeleiden.

  • Locatie paasvuur 2025, mail van de berkelhof

De Berkelhof heeft contact met ons opgenomen en een mogelijke alternatieve locatie voorgesteld voor het Paasvuur. Dit komt deels doordat de huidige locatie vaak te drassig is. De voorgestelde plek bevindt zich achter De Berkelhof, op hoger gelegen grond, waardoor de kans op drassigheid kleiner is.

Ronald gaat in overleg met de landeigenaar om te bespreken of het mogelijk is het terrein te gebruiken. Ook wordt gekeken of het terrein via de Berkelhof te bereiken is zodat het niet via de Haarlose Steeg hoeft. Daarnaast vraagt Martijn na wat de regels zijn voor de aanvraag van de benodigde vergunning.

  • AED – mail Luud

De AED van Prinsen wordt deze winter verplaatst naar het Kulturhus. Daarnaast heeft Luud van Eck gevraagd of wij voortaan het onderhoud van de AED op ons willen nemen. Het rapport dat voortkomt uit het onderzoek en onderhoud moet worden doorgestuurd naar hartslag.nu. Heidi stelt voor om met Luud om tafel te gaan om de details verder te bespreken.

  • Intocht sinterklaas

De intocht van Haarlo vindt plaats op 23 november a.s.. Harry communiceert met ons contactpersoon van het Sinterklaasfeest over de definitieve bevestiging van deze datum. Vanessa communiceert alvast de datum online.

Ook is het idee ontstaan om het dorp in Sinterklaassferen te brengen, en daarnaast een soort pakhuis te realiseren in het Kluntjespot. Voor deze plannen willen we een groep vrijwilligers samenstellen. We roepen inwoners op om te helpen en zoeken mensen die zich willen inzetten voor dit initiatief. Lijkt het je leuk om te helpen? Stuur dan een mail naar secretaris@haarlosbelang.nl. Vanessa deelt een oproep in de buurtapps.

  • Subsidie Houtdorp

De organisatie van Houtdorp is nog steeds op zoek naar een nieuwe locatie. Op dit moment overwegen ze het pleintje naast de Kluntjespot als mogelijke plek. Anne neemt contact op met Jeanine om te kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn.

  • Stand toekomst Haarlo

Nu de grote zaal bij Prinsen wordt afgebroken vanwege Bakkersweide, is de vraag waar bijvoorbeeld concerten van de Eendracht voortaan kunnen plaatsvinden. Ronald en Hans hebben samen met Erwin Wunnink, namens de Eendracht, overleg gehad hierover. Prinsen heeft aangegeven graag mee te willen denken. Ronald pakt dit op en neemt ook contact op met het Kulturhus.

  • Stand droomsessie

Tot zover geen update vanuit Sportfederatie Berkelland. Wel zal Ronald contact opnemen met de Sportfederatie om de namen die zich aangemeld hadden voor de verschillende werkgroepen op te vragen zodat we daar in vedergeval een overzicht van hebben.

  • Stand dorpsapp / nieuwe website

Voor de zomervakantie hebben we vanuit kleine kernen de vraag gekregen of we namens Haarlo willen meewerken aan het realiseren van een dorpsapp. Hans en Vanessa hebben hierover verschillende bijeenkomsten gehad met vertegenwoordigers van de kleine kernen. De app ziet er goed uit, en we wachten nu op een prijsindicatie.

Als de prijs gunstig is, zullen Hans en Vanessa een avond organiseren met verschillende verenigingen en organisaties in Haarlo om te peilen of er voldoende draagvlak is voor de dorpsapp.

Voor de website moet een nieuwe afspraak worden ingepland met de webbouwer. Vanessa neemt de taak op zich om deze afspraak te regelen.

  • Stand muurschildering de pas

Geen subsidie gekregen, we zetten het on-hold. 

  • Stand SLG

Ronald en Hans hebben de vierde SLG-sessie bijgewoond. Deze zomer is er goede voortgang geboekt en verschillende projecten zijn inmiddels van start gegaan. Vanuit een werkgroep is nu het verzoek om namens Haarlo’s Belang in november een avond te organiseren met enkele sprekers. Het doel van deze avond is om bewoners bewuster te maken van het belang van de bermen langs de wegen. Om nog beter te begrijpen wat de bewoners eraan hebben, zullen Ronald, Hans en Vanessa een overleg plannen met Arjan Prinsen.

Ronald zal bij Jort de namen van de werkgroepen opvragen zodat we een overzicht krijgen. 

  • Stand handboek herzien

Harry en Heidi zijn bezig met het herzien van het handboek. Handboek is bijgewerkt. Volgende vergadering jaarplanning bespreken of nog kloppend is.

  • Stand welkomstpakketjes / zichtbaarheid (online)

Heidi, Anne en Vanessa pakken dit in oktober op. 

Lopende zaken gemeente

  • Groenvoorziening Willem Sluyterweg

De planning is om eind oktober dit plan te realiseren. De buurt ontvangt hierover nog een brief van de gemeente. 

  • Antennemast

Geen update gekregen. Vraag staat uit bij ons contactpersoon van de gemeente. 

  • Bakkersweide

Bestemmingsplan is definitief. Het is nu wachten op verdere informatie. Anne neemt contact met Constabiel op zodat ze een update kunnen geven die wij op onze website kunnen delen. 

Rondvraag/ Mededelingen 

– Heidi heeft een huis gekocht buiten Haarlo en gaat half november verhuizen. Voor de functie secretaris zullen we een nieuw iemand moeten vinden. 

Sluiting

Ronald sluit de vergadering om 21.30 uur